Schutz marathon van Hoorn 14e editie 2018

Vandaag weer de Schutz marathon op het programma, misschien wel de laatste keer dat ik deze hier in Hoorn doe. Het is redelijk warm wel, maar er zijn ook wat wolken. Hoop dat de zon niet teveel tevoorschijn komt.

Ik zie er wel een beetje tegenop, aangezien ik na Rotterdam geen lange afstanden meer heb gedaan. Dus lekker rustig van start en zie wel hoe het gaat.

De eerste 3 a 4 kilometer is toch wel weer even zoeken naar het ritme.

Na die 4 kilometer lijkt het ook wel wat zwaarder te worden, de zon komt ook een beetje door en het wordt ook stukje warmer gelijk. Gelukkig wat water onderweg om me af te koelen.

We houden het tempo rustig en na een km of 10 zit ik toch wel weer erg lekker in mijn vel. We doen het tempo maar iets omhoog, kijken hoelang we dat nog volhouden. Ook wel lekker om weer wat mensen in te halen onderweg. Zo rond de 18 km zie ik misschien nog een klein kansje om die 2 uur te halen, maar dat moet ik wel stevig doorlopen. Een beetje versnellen gaat nog, maar dit zal niet genoeg zijn denk ik.

De laatste km dat nog maar wat sneller en een stevige eindsprint erachteraan natuurlijk.

Bijna maar net niet, maar wel heerlijk gelopen al met al. Super tevreden weer met het resultaat. https://www.strava.com/activities/1614001899

This entry was posted in Hardloopblog, Trainingen. Bookmark the permalink.