Johan Cruyff 14k run 2017

Misschien een beetje een onlogische dag, maar het is immers de geboortedag van Johan. Dus vandaag de 14k run als eerbetoon aan hem en zijn foundation.

Als kind natuurlijk opgegroeid met vooral de verhalen over hem en hoe goed hij was als voetballer. Ook als coach heeft hij natuurlijk de nodige successen behaald. Een unieke persoonlijkheid en Nederlander.
Johan is op dezelfde leeftijd als mijn vader overleden aan longkanker en zou dit jaar net zo oud zijn geworden, als mijn vader dit jaar ook zou worden, 70 jaar.
Deze run heeft nogal wat betekenis voor me dan ook.

Vandaag een andere voorbereiding, vanuit het werk omgekleed en wel met de auto naar de Arena. Daar ff een broodje gegeten en met de metro naar het Olympisch stadion. De loop is dan ook vanaf het Olympisch stadion naar de Arena via Betondorp, waar Johan is geboren. Langs zijn ouderlijk huis. 14 kilometer natuurlijk.

Bij het Olympisch stadion aangekomen, staan we te wachten voor we ons Shirt op kunnen halen. Iedereen loopt vandaag in hetzelfde shirt.

Eenmaal binnen zijn er shirts op de tribune gespannen, erg mooi.

Aangezien het best koud is, heb ik onder mijn shirt maar 1 met lange mouwen aangetrokken en een lange broek.

Lekker op tijd klaar voor de start die om 20:14 zal zijn, ga ik nog ff rustig een bakkie koffie drinken. Mijn trouwe supportster zal ook weer komen gelukkig en ik wacht hier op haar. Drink ook nog wat water en doe een pitstop, om vervolgens naar de start te gaan. Ongeveer een kwartiertje voor tijd. Maar mijn hemel wat is het al druk in het start vak.

Loop wel een stuk naar voren, maar op een gegeven moment gaat het gewoon niet meer. De omroeper verteld ondertussen het heugelijke nieuws. De arena zal voortaan de Johan Cruijff Arena gaan heten. Een luid gejuich komt er van de lopers en toeschouwers. Sjaak Swart is ook aanwezig en staat bij de start. Iedereen die dan ook gestart is, wil hem een High 5 geven, mede hierdoor en de smalle start locatie, duurt het behoorlijk lang eer ik kan starten.

Maar eenmaal onderweg is het wel heel gezellig en een mooie route ook. Ik krijg alleen mijn ademhaling niet echt lekker. Misschien door het weer of iets anders. Heb na de loop ook behoorlijk last van mijn keel. Maar het mag de pret niet drukken. Na ff ruim 14km komen we dan aan in de Johan Cruijff Arena, waar we door best wel wat publiek onthaald worden. Ook mijn lief staat op de tribunen me aan te moedigen. Als ik binnen ben, krijg ik nog een medaille, energie drink, energie bar, bidon, stukkie fruit en magazine over Johan. Al met al een mooie avond en een super loop, met een goed doel ook nog. Wat wil je nog meer. Tijd was al met al ook nog wel aardig, net geen 12 km/u.

https://www.strava.com/activities/957987830

This entry was posted in Hardloopblog, Trainingen. Bookmark the permalink.