Stoomtramloop 2017

Vandaag de stoomtramloop op de planning. Een halve marathon, maar wel een heel leuk geheel van gemaakt. Als eerst met de stoomtrein naar Medemblik en vanuit daar dan weer hardlopend terug naar Hoorn. Lijkt me geweldig leuk.

Lief is weer gezellig mee en kom nog iemand van de hardloopgroep tegen, waarmee we gezellig in de trein zitten te praten.

Eenmaal aangekomen in Medemblik moet ik toch wel nodig plassen, maar die rij is best lang. Dus met nog ff ruim 5 minuten te gaan voor de start ben ik eindelijk klaar. Dus snel mijn drinkgordel om en mijn koptelefoon op. Maar dan wil de koptelefoon niet aan, is hij dan stiekem leeg? Shit, nou die maar niet op dan. Dan maar even de livetrack starten zodat lief kan zien waar ik ben en hoe ik loop, shit ook die wil niet. Nou lekker dan. Geen tijd voor warmlopen, dus maar een oefeningetje op de plaats en wat strekken. Bij de start met nog een minuut te gaan, pfff beetje gestrest zeg maar. Begint het ook nog te regenen. Wordt niet mijn dag volgens mij. Nou we gaan er het beste van maken, starten maar. Startschot is de stoomfluit van de loc.

Lief is met de bus terug, aangezien de stoomtram te laat aan gaat komen om de finish mee te maken en na 5 km stoppen ze even om foto’s te maken. Ben al behoorlijk nat dan. Maar het tempo zit er best lekker in nog.

Lopen zo langs verschillende dorpjes en komen zo via het Keern weer richting de ijsbaan. Lopend op het Keern wordt ik nog toegezwaaid door Marjan vanuit haar huis. Ze had vast gezien dat ik langs kon komen, geweldig leuk. Had het ook wel een beetje nodig, zat er wel een beetje doorheen zo na die 19 km.

Langs de ijsbaan richting de atletiekbaan van Hollandia. Daar nog een hele ronde, die ik wel weer afsluit met een eindsprint. Ben wel behoorlijk kapot.

Maar de beloning maar er wezen en wat een super tijd heb ik gelopen zeg. Het tempo behoorlijk constant kunnen houden en wel bijna 5 minuten sneller als een maand geleden. Dat geeft wel een enorme voldoening zeg. Jammer dat het net 200 meter te kort was voor een echte halve marathon PR. Maar zit zo wel op een tijd van onder de 1:49, super blij mee.

https://www.strava.com/activities/1053089760

This entry was posted in Hardloopblog, Trainingen. Bookmark the permalink.